Trhací chléb s rozpečeným sýrem a jarní cibulkou
https://www.bydlo.cz/files/image/articles/203/veronika-motykova_203_1448.jpgExistují recepty, které jsou nejen výborné, ale také neuvěřitelně jednoduché. A tento je jedním z nich. Kdo by odolal křupavému, teplému chlebu s roztopeným sýrem, vonícímu jarní cibulkou? Věříme, že nikdo! Navíc jeho způsob podávání je přímo geniální, stačí si kousek utrhnout – žádné špinavé nádobí a příbory, máte vyhráno.
Postup je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. Je to rychlovka, kterou máte za pár minut hotovou.
Ingredience:
100 g vyzrálého čedaru
100 g mozzarely
4-5 nakrájených jarních cibulek
70 g rozpuštěného másla
2 lžíce semínek (lněných a sezamových) - není nutné
1 menší chleba – ideální je malá Šumava (stačí asi pro 5 lidí, pokud máte větší společnost, sáhněte rovnou po velkém bochníku a přiměřeně zvyšte i množství ostatních ingredience
alobal
Postup:
1. Čedar a mozzarelu nakrájejte na plátky.
2 Do bochníku chleba udělejte hluboké zářezy ve tvaru mřížky, ale dávejte pozor, aby nůž neprošel skrz. Do zářezů natlačte plátky sýra.
3. Rozpuštěné máslo smíchejte se semínky a jarní cibulkou, nakrájenou na drobné kroužky. Bochník potřete připravenou směsí, snažte se dostat také do záhybů chleba.
4. Naplněný chleba dobře zabalte do alobalu a položte na plech. Vložte ho do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15 minut. Pak alobal na vrchu opatrně rozevřete a chleba pečte ještě dalších 10–15 minut, dokud se sýr nezačne roztékat a chléb na vrchu zlátnout.
Hotovo, přejeme dobrou chuť!
Další články
Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?
Napište nám do redakce na adresu: moje@bydlo.cz