Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kokosovo-mandlová granola

Kokosovo-mandlová granola

Říká se, že snídaně dělá den. Zdravá a vydatná snídaně je pro každého člověka důležitá a naplní vás energií na celé dopoledne. Jestli hledáte inspiraci na opravdu rychlou snídani, nebo chutnou svačinku, máme pro vás tip. Granola je výborná volba pro ty co spěchají a nemají čas na složité recepty.

Co je to granola?

Velmi se podobá klasickému müsli, které všichni dobře známe. Je to křupavá směs vloček, sušeného ovoce, ořechů a správně by neměla obsahovat přidaný cukr. Aby nám ale lépe chutnala, přidává se do ní med, nebo sirupy. Granola zakoupená v obchodech často obsahuje přidaný cukr a proto je nejlepší vyrobit si svou vlastní, kterou si vytvoříte na míru. Na rozdíl od müsli je směs granoly pečená a úžasně křupavá.

Hotovou granolu můžete konzumovat s jogurtem, mlékem, nebo kyškou. Nejčastěji se jí s bílým jogurtem.

Zdravá a rychlá snídaně

Granola se jednoduše skladuje i přenáší. Můžete si ji předem připravit na týdny dopředu a ve skleničce přinést do práce nebo do školy. Obsahuje samé zdravé suroviny a energeticky vydatné látky. Základem jsou vločky, které tělu dodávají energii, sušené ovoce obsahuje vlákninu na dobré trávení a také vás zasytí. Mandle, ořechy a kokos jsou zase zdrojem spousty vitamínů, které naše tělo potřebuje.

Svou první granolu si můžete připravit podle našeho receptu a pak už můžete vesele experimentovat. Variant granoly může být mnoho a je jen na vás na co máte zrovna chuť. Recept na kokosovo-mandlovou granolu připravila šikovná kuchařka Monika z lapetit.sk.

Ingredience

1 hrnek ovesných vloček

1 hrnek mandlí

2 PL chia semínek

1/4 hrnku javorového sirupu

1/2 hrnku strouhaného kokosu

1/2 hrnku kokosových plátků

Postup

V misce smíchejte ovesné vločky, mandle a javorový sirup. Vše dobře promíchejte. Směs vysypte na plech vyložený pečícím papírem, dejte péct do vyhřáté trouby asi na 180 stupňů a pečte přibližně 20 minut. Záleží na vaší troubě, můžete ze začátku zkusit nižší teplotu.

Během pečení směs alespoň jednou promíchejte, aby se oříšky i vločky opekly z každé strany. Po 20 minutách přidejte kokosové lupínky, strouhaný kokos a chia semínka, a pečeti ještě dalších 10 minut. Po upečení nechte granolu zcela vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě, aby zůstala déle křupavá.

Granolu můžete vyzkoušet i s různými dochucenými jogurty, výborná je i s kokosovým jogurtem. S tím vynikne ještě více kokosová chuť granoly.

Dobrou chuť

Štítky: recepty
Kokosovo-mandlová granola
Kokosovo-mandlová granola
Zdroj: lapetit.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Garsonka v Brně

Koupelna EPOXY

KUCHYNĚ S MAXIMÁLNÍM VYUŽITÍ PROSTORU

Dětský pokoj pro milovnici filmu a Harryho Pottera

Jak dosáhnout elegance a harmonie v interiéru s omítkou Claywall?

Interiér Křižíkova

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Mini koblihy

Podzimní dekorace

Rady do malé zahrady

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock