Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Tygří dort s čokoládou

Tygří dort s čokoládou

A máme tu sezónu třešní a jahod a pro ně je tento vynikající tygří čokoládový dort jako dělaný. Získá si i vás tahle dobrota v americkém stylu svou lahodnou chutí?

Doba přípravy:

2 hodiny a 40 minut

Na těsto budeme potřebovat:

200 g másla pokojové teploty
200 g cukru
3 vejce
2 lžičky prášku na pečení
300 g hladké mouky
2 lžíce strouhané pomerančové kůry
1 lžíce pomerančového džusu
3 lžíce kakaa
zhruba  ¾ dl pomerančového džusu

Krém:

100 g mléčné čokolády
50 g hořké čokolády
225 g másla pokojové teploty
1 žloutek
50 g moučkového cukru
1,5 dl smetany

Na ozdobení:

třešně, jahody nebo maliny a jedlé květiny

Postup přípravy:

Nejprve ušleháme změklé máslo s cukrem do hladké pěny. Postupně zašleháme do pěny vejce. Hladkou mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a opatrně vmícháme do pěny, abychom získali těsto na korpus.
 
Z těsta oddělíme dvě třetiny, do kterých vmícháme kakao. Zbylé těsto smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou a džusem. Trochu džusu si ještě schováme na pozdější namáčení korpusu.
 
Do dortové formy vedle sebe lžící klademe tmavé těsto střídavě se světlým tak, aby se po upečení vytvořila v korpusu mozaika. Takto na sebe vrstvíme tmavé a světlé těsto, aby na světlé části byla tmavá a naopak.
 
Pečeme v troubě na 175 stupňů asi 50 minut, záleží na výkonu trouby. Necháme vychladnout a poté vyklopíme z formy. Upečený a vychladlý korpus rozkrojíme podélně na dvě části a lehce namočíme pomerančovou šťávou.
 
Mezitím, co se pekl korpus, si připravíme krém. Necháme ve vodní lázni roztavit mléčnou a hořkou čokoládu. Vyšleháme máslo se žloutkem do pěny a při nízké rychlosti šlehání přisypáváme moučkový cukr. Přidáme smetanu a šleháme asi 3 minuty, dokud směs nezhoustne. Nakonec přidáme vychladlou čokoládu. Pokud je krém příliš řídký, uložíme ho na chvíli do ledničky, dokud nezíská konzistenci vhodnou k roztírání.
 
Rozpůlený korpus potřeme krémem a slepíme, potřeme i po stranách a necháme vychladnout v lednici nejméně hodinu.
 
Na závěr ozdobíme dort čerstvými třešněmi či jahodami a jedlými květy, pokud jsme je dříve nesnědli...

Štítky: recepty
Zdroj: meillakotona.fi

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Garsonka v Brně

Koupelna EPOXY

KUCHYNĚ S MAXIMÁLNÍM VYUŽITÍ PROSTORU

Dětský pokoj pro milovnici filmu a Harryho Pottera

Jak dosáhnout elegance a harmonie v interiéru s omítkou Claywall?

Interiér Křižíkova

Sledujte nás

Nejčtenější články

Podzimní dekorace

Pěkné a praktické využití místa pod schodištěm

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Vánoční inspirace a dekorace

Vánoční ozdoby ze sušeného ovoce

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock