Je libo jeden extra burger?
https://www.bydlo.cz/files/image/articles/95/terezie-benoni_extra-hamburger_20049.jpgMálokdo dokáže odolat poctivě připravenému hamburgeru z kvalitního hovězího masa. Snadno ho připravíte pro své přátele během grilování, nebo jako pravé chlapské občerstvení k nějakému důležitému sportovnímu klání. Co do takového pořádného hambáče vlastně patří?
Ingredience
BBQ omáčka:
1 lžíce kečupu
1 lžíce medu
1 lžička drceného česneku
špetka bílého pepře
2 čajové lžičky sezamového oleje
1/2 lžičky sojové omáčky
1 lžička rýžového octa
špetka soli
Do housky dáte:
1/2 římského salátu
1 rajče
½ červené cibule
1 lžíce medu
0,25 kg mletého hovězího masa ( na 2 burgery)
2 sezamové housky
2 plátky sýru čedar
1 nakládaná okurká
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
rostlinný olej
Postup:
Nejdříve si připravte omáčku tak, že jednoduše důkladně smícháte všechny vypsané ingredience dohromady. Mleté maso opepřete a osolte, udělejte z něj karbanátky. Na rozpálený gril, nebo pánev s rostlinným olejem dejte smažit karbanátky z obou stran. Podle toho, jak máte rádi hamburger propečený, tak dlouho smažte. Těsně před koncem smažení nalijte na horní stranu karbanátku připravenou BBQ omáčku a přikryjte ji plátkem čedaru. Počkejte až se sýr lehce roztaví. Až karbanátky vyjmete, dejte na rozpálenou pánev zkaramelizovat nakrájené proužky cibule spolu se lžící medu. Housky na hamburger dejte rozpéct do vyhřáté trouby, nebo jestli jste se rozhodli připravovat maso na grilu, tak je opečte tam. Dolní část rozpečených housek můžete ještě zlehka potřít BBQ omáčkou, pak vložte karbanátek a na něj na plátky nakrájenou nakládanou okurku, spolu s proužky cibule. Doplňte o listy římského salátu, plátky rajčat a přiklopte vrchní polovinou housky.
Další články
Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?
Napište nám do redakce na adresu: moje@bydlo.cz