Slané vafle s parmazánem a čerstvou petrželkou
https://www.bydlo.cz/files/image/articles/154/_154_1037.jpgSladké vafle přelité javorovým sirupem zná každý z nás. Zkusili jste už ale připravit slané vafle? Ano, i tato pochoutka se dá připravit na slano a my pro vás máme jednoduchý recept, který po vyzkoušení jistě zařadíte mezi oblíbené. Co budete potřebovat?
Ingredience:
2 šálky mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička mořské soli
1 lžička čerstvě mletého pepře
1/2 šálku mléka
3/4 šálku čerstvě strouhaného sýru typu Parmigiano Reggiano
2 žloutky
4 bílky
100 g rozpuštěného másla
4 plátky šunky prosciutto
velká hrst čerstvé jemně nasekané petrželové natě
Postup:
Předehřejte si podle pokynů přístroj na vafle. V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, sůl a pepř a dejte stranou. V menší misce smíchejte mléko, parmazán a žloutky a nejlépe vidličkou pořádně promíchejte až se směs spojí. Přidejte k první směsi a opět důkladně míchejte, pak přidávejte rozpuštěné máslo. V samostatné misce vyšlehejte bílky, které spolu s jemně nasekanou petrželkou opatrně vmíchejte do směsi. Podle návodu vašeho vaflovače, nalijte směs na pánev a pečte. Podávejte s opečenou šunkou typu prosciutto a posypejte čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Další články
Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?
Napište nám do redakce na adresu: moje@bydlo.cz