Zdravá polévka z červené řepy
https://www.bydlo.cz/files/image/articles/150/renata-frycova_zdrava-polevka-z-cervene-repy_980.jpgVelmi zdravá červená zelenina, která se používala už v Babylonii. Tam se v kuchyni připravovali její listy a řepa samotná se využívala k lékařským potřebám. Bohužel u nás jí má několik generací spojenou se školní jídelnou, kde se podávala nevábně upravená. Tato zdravá zelenina, která mimo jiné příznivě působí na kardiovaskulární systém nebo neutralizuje škodliviny v našem těle, má spoustu možností využití. Skvělá je například jemná krémová polévka.
Ingredience:
1 bulva červené řepy
1 menší cibule
sůl
pepř
zakysaná smetana
Postup:
Řepu oloupeme a a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme vařit do vody s cibulkou, nakrájenou na jemno. Když je řepa měkká, polévku rozmixujeme. Při servírování, již na talíři, ještě přidáme zakysanou smetanu.
Typ:
Pro výraznější chuť můžete přidat: tymián, balsamico, feferonky nebo česnek
Další články
Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?
Napište nám do redakce na adresu: moje@bydlo.cz