Lehká hořkost rukoly
https://www.bydlo.cz/files/image/articles/108/renata-frycova_lehka-horkost-rucoly_664.jpgRukola dodává jídlu svěží hořkost. Hodí se jako příloha k masům, ale i jako hlavní ingredience do salátů. Ve středomoří se přidává takřka ke každému jídlu, svoji oblibu si pomalu získává i u nás. Rukola nejen výborně chutná, má i příznivé účinky na naše zdraví a mimo jiné podporuje imunitní systém. Salát z Rukoly s cherry rajčátky a mozzarellou je skvělý a lehký pokrm nejen v teplých letních dnech. Tato kombinace zeleniny a sýru našla své místo i na pizzách.Jak na ni?
Ingredience:
1 ks těsta na pizzu
250g rukoly
200g mozzarelly
15 cherry rajčátek
Na zálivku
6 lžic olivového oleje
2 lžíce balsamica
sůl
pepř
Postup:
Listy rukoly opláchneme, přidáme rozpůlená rajčátka a špalíčky mozzarelly. Smícháme olivový olej, balsamico, sůl a pepř. Salát přelejeme zálivkou, promícháme. Podáváme na pizze nebo s čerstvým pečivem.
Tip:
Hořkost rukoly podtrhne nadrobno nasekaný česnek. Skvěle ji doplní také olivy.
Další články
Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?
Napište nám do redakce na adresu: moje@bydlo.cz