Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Luxusní betonová vila uprostred přírody

Villa NEO House - jako socha vytesaná z kamene
Villa NEO House - jako socha vytesaná z kamene

Na první pohled působí vila umístěná na okraji lesního pozemku stroze, puristicky, až militaristicky. Vyrostla nedaleko Hamburku a chrání si vlastní soukromí, spojuje krásy lesa s moderním bydlením.

Vchod situovaný do průniku tří masivních betonových bloků, dokonale zamezuje zvědavým pohledům kolemjdoucích proniknout do interiéru vily. Rezidence s neuvěřitelnou užitnou plochou 484 metrů čtverečních vytváří kontrast s okolní krásou lesa. Z přístupové cesty připomíná spíše strohý bunkr. Nepoznáte, že jde o moderní vzdušnou vilu s plnou světla.

Dvoupatrová vila leží jako umělecké dílo na podstavci z přírodního kamene. Samotný vzhled stavby formuje tvar písmene L. Tuto formu vymezuje pozemek a zároveň tak dává prostor pro krytou venkovní terasu s bazénem. "Jako socha vytesaná z kamene, puristická a moderní vila, která abstraktně přepisuje klasické pravidla: pro nesrovnatelný pocit života uprostřed přírody." popisují dílo architekti Querkopf Architekten.

Villa NEO House spojuje krásy lesa s moderní architekturou
Villa NEO House spojuje krásy lesa s moderní architekturou
Foto: Frank Löschke

Moderní Villa Neo

Klíčovým faktorem při procesu bylo vytvoření sochařské estetiky, která by byla zdrženlivě moderní a poskytovala panoramatický výhled a maximální kontakt s okolím v přízemí. Touto formou bylo dosaženo plynulé propojení exteriéru s vnitřní částí domu. Společenská část domu je přímo propojena s exteriérem nejen vizuálně, ale i fyzicky - odsunutím pohyblivé fasády lze dosáhnout propojení prostoru obývacího pokoje a jídelny s venkovní terasou, která dále přechází za do zahrady. Výsledkem je budova skládající se ze dvou kvádrů uložených na příč. Paleta stavebních materiálů byla zredukována na beton, kámen, ocel a sklo, jelikož okolní stromy dodávají budově potřebnou barevnost. "Neustále se měnící roční období, počasí a doba dne poskytují bezpočet venkovních i vnitřních světelných variací," říká architekt.

Okna od podlahy až do stropu zaplavují interiér světlem
Okna od podlahy až do stropu zaplavují interiér světlem
Foto: Frank Löschke

Pohledový beton v interiéru

Pohledový beton se v posledních letech těší stále větší oblibě nejen u architektů, ale i u běžných lidí. Pod tímto názvem se ukrývá beton, který je poznamenán bedněním, čímž vytváří určitou strukturu a více není upravován. Často se o něm hovoří jako o "syrovém" nebo "holém" betonu. Díky speciálním úpravám však pohledový beton splňuje ty nejvyšší technologické kritéria. Krásu drsného betonu třeba hledat v jeho podstatě, podobně jako oceňujeme neomítané cihlu nebo dřevo.

Všechno jsou to základní stavební materiály, bez kterých si už dnes neumíme představit stavbu, tak proč je neukázat v holé podstatě? Moderní architekturu v současnosti výrazně ovlivňuje minimalismus, který preferuje jednoduchost. A právě to je důvod, proč se pohledový beton stává stále více oblíbeným materiálem používaným jak v interiéru, tak i exteriéru.

Foto: Frank Löschke
Zdroj: www.querkopf-architekten.de

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock